Skaldyr Generelt

Luxus i hverdagen. Skaldyr som østers, muslinger og hummer er i superligaen indenfor gastronomien  og er typisk også hvinende dyre i indkøb.  Men finder du et godt spot og har det rigtige grej kan disse ekstravagante råvarer hurtigt  blive hverdagskost. Eller en råvare du tage rud og henter til gæstebud eller særlige lejligheder. En klassiker er at hente østers til nytårsaften.

 

Rigtig mange arter af skaldyr lever kystnært og kan samles i kystzonen og på lavt vand.

Her på Strandhoest vil der med tiden komme beskrivelser, fangstmetoder og opskrifter på følgende arter der alle kan findes og fanges langs Danmarks Kyster:

Hummer

Taskekrabbe

Strandkrabbe

Rejer

Blåmusling

Hjertemusling

Strandsnegle

Østers

Knivmusling

Nogle er mere sjældne end andre men alle er fuldt mulige at fange i DKs kystzone. Det kræver man sætter sig ind i hvor de forskellige arter lever på de forskellige årstider, og så skal man finde en metode der virker.

 

Alle kan være med og fange strandkrabber og samle blåmulinger og strandsnegle næsten alle steder.  Det er jo ikke hummer og østers ? Nej men en vellavet krabbebisque smager ligeså godt som hummersuppe, og smagen i en dansk strandsnegl minder umiskendeligt om muslinger.

Så er du til luxus i hverdagen, smukke naturoplevelser og antistressende aktiviteter ?

Så tag ud og saml skaldyr …. og spis dem 🙂