Kniv og Økse

Kniv og økse essentielle redskaber at tage med i naturen, da de er super alsidige redskaber.  Optænding, brænde, skære i snor, mad, snitte – listen er lang, og er der noget man ønsker som friluftsmenneske, så er det grej der har multifunktioner.

Det er dog også potentielt farlige redskaber, så husk forbindingskassen og er du ikke vandt til at bruge redskaberne så udvis stor forsigtighed. Man kan sagtens klare sig med kniven til en start. Øksen er ikke for begyndere.

Men hvad skal man anskaffe sig ?

Det her er nok et af de områder hvor der kan nørdes mest 🙂 … Der findes alt fra den klassiske spejderdolk over “survival-rambo-militær” udgaverne og nogle fri-luftere smeder endda selv deres knive.  Ligeså med økserne der fået i alle udgaver og i varianter som flækkeøkse, snitteøkse, snedkerøkse  og tomahavk.

Pris og kvalitet følges ad, men der er intet i vejen for, at købe en håndøkse og en std. dolk i det lokale byggemarked, og så tage det derfra.

Udstyret til friluftsliv bliver nogle gange overtænkt,  og skal man i shelter og snitte en pind til skumfiduser,  og kløve lidt optændingsbrænde,  behøves man ikke at gå fuldstændig ” bushcraft-survival-outdoor-retardo”.

Men har man først haft en lækker økse med træskaft i hånden eller smedet sin egen kniv – så ER det svært at gå tilbage.  Godt grej er bare lækkert at have og en fornøjelse at arbejde med.

Du kan feks. finde  knive og økser på denne side :

GrejFreak Knive og Økser (reklamelink)

Jeg bruger selv pt. 2 økser i forskellige størrelser fra Hultafors og opniel og vangedal knive

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *