Moules Marinières

Vinteren og det allertidligste forår er ikke just årstiden, hvor man finder en overflod af vild  mad ved stranden.
Men ude i vandet – eller fritlagt ved lavvande kan man finde “Det sorte guld” – Blåmuslinger.

De er til gengæld i topform og ret sikre at samle på netop denne årstid.
Og om sankning i havet her: Sanke I havet

Nogle mennesker bryder sig ikke om muslinger af forskellige årsager og det er en stor skam.
Mage til delikat, billig, økologisk og bæredygtig fastfood findes ikke.
Og ligesom med kaffe, ost, alkohol og oliven er muslinger noget man kan lære sig at spise, selvom det måske ikke er kærlighed ved første forsøg.
Har man først lært det, så er det pludselig svært at forestille sig, at man engang sagde nej tak,
eller valgte noget andet på spisekortet.  De smager virkelig lækkert.
Ultimativt tager man bålgryden eller trangiaen med og laver en runde dampede selvsamlede muslinger PÅ stranden – så er der forårshygge på den store klinge 🙂

Her er min opskrift på den franske klassiker – om retten skal have en dl fløde til sidst eller ej, er et religionsspørgsmål – her er en version uden fløde.

En stor fordel ved denne ret er, at den er nærmest umulig at fucke up – så bare gå til den.
Ud og samle muslinger, og server en luxus forret for nogen du holder af.

Ingredienser til 4 personer:

1 kg Blåmuslinger
1 Porre i skiver
2 hakkede skalotteløg
1 Fint hakket fed hvidløg.
1 Hakket gulerod.
2 dl. hvidvin
Olivenolie
1 Bundt Persille
1 Citron
Brød

Fremgangsmåde

Først renses muslingerne for rurer og evt. skæg fjernes.
De muslinger som ikke er lukket bankes let på en kant.
Hvis de ikke lukker sig kasseres de, de er sandsynligvis døde.
Muslinger med smadret skal kasseres ligeledes.
Alle grøntsager svitses i olien, til løgene er klare.
Kom hvidvinen i, når den koger kommes muslinger i.
Nu skal der låg på og lad muslingerne dampe til de er let åbne ca 3 min.
Ryst gryden og smid halvdelen af den hakkede persille i sammen med lidt friskkværnet peber.
Låg på og der dampes endnu et minut – ikke længere, hvis muslingerne er åbne er de færdige,
yderligere dampning gør dem små og gummiagtige.

Drys resten af den hakkede persille over og server med godt brød og citron.
Muslinger der efter dampning stadig er lukkede , kasseres og spises ikke.

Super enkelt og lækkert

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *