Tarp

En tarp er en let teltdug/pressening monteret med fastgørelsespunkter, så den kan sættes op på mange måder og indrettes efter de forhold der er på det valgte spot.

En typisk opsætning er som på billedet , men der findes utallige måder at sætte en tarp op på med en lidt snor og lidt kreativ anvendelse af omgivelserne.

 

Tarpen giver dig frihed, fylder og vejer ikke meget og kan slås op mange steder og i mange konfigurationer. Kan f.eks bruges til overnatning, læ for en byge, ly på en dagstur, eller til at sætte foran shelteråbningen en kold vinternat. Den er også klassisk overdækning når man sover i hængekøje. En standard tarp kunne f.eks være denne : Tarp 3×3 (reklamelink)

Tarpen kræver lidt mere viden og teknik end et telt, men man kan tænke på den, som et telt uden bund, eller en “overdækning”.
Jeg holder selv meget af at overnatte under tarp, da man kommer meget tæt på naturen, samtidig med at man er godt beskyttet imod elementerne, hvis den er opsat rigtigt , og på det rigtige sted.

Tarpen er også tit med på dagture som et hurtigt læ, der tager 5 min at sætte op/pille ned. Man må overnatte de samme steder som med telt, og ikke andre steder hvis man strengt følger reglerne.
En lille tarp i grøn eller brun er dog meget diskret, så man kan ret let gemme sig/være anonym og undgå at genere andre.

Jeg vil opfordre til at bruge sin sunde fornuft, og spørge sig frem.

Fordelen er at tarpen er meget alsidig og fleksibel, den vejer og fylder ingenting i forhold til telt.
Ulempen er at du ligger direkte på jorden og er eksponeret for myg og andre insekter.

Tarpen er også rigtig god som backup hvis du vil sove i shelter eller hvis du planlægger at sove under åben himmel – men godt lige vil være garderet hvis der kommer en byge. Hvis du vil overnatte i hængekøje er det også lækkert at spænde en tarp op ovenover køjen for læ imod vind og vejr.

Et billigt alternativ til en rigtig tarp er en letvægtspresenning, de larmer mere i vind, holder ikke så længe og vejer og fylder en del mere.

Vil man bare prøve en enkelt gang at bygge en biuvak eller overnatte uden telt,
kan det dog være være en ok løsning med en presenning fra byggemarkedet til 30-50 kr.

Jeg har prøvet begge dele og synes bestemt at en rigtig tarp er pengene værd, hvis man bare er moderat glad for friluftsliv og ture ud i det blå, fordi der er mange fastgørelsespunkter, den er solid, larmer ikke og så fylder den ingenting.
En rigtig tarp, lavet til formålet, er en rigtig fed all-round ting at tage med ud i naturen.

Så når det med presenningen er sagt,  så er de 399 jeg har givet ud på denne her 3×3 meter DD en af min bedste investeringer i friluftslivet.: Tarp 3×3 (reklamelink)

En sådan kan naturligvis fåes i diverse materialer og størrelser, men køber man en ægte tarp, der er lavet til formålet,  er det efter min mening ikke så vigtigt hvad den hedder eller koster.

Den skal nok holde. Link til den jeg bruger  Min Tarp (reklamelink)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *