Knob og knuder

Keep it simple. 

Er det ikke frygteligt svært med alle de spejderknob og indviklede knuder man “skal ” kunne for at være en sej outdoortype ?

Svaret er NEJ  det er ikke så svært – og synes man alligevel det er det – så er mit råd at droppe den del af friluftslivet i første omgang.

Der er selvfølgelig nogen der går voldsomt op i, at binde de rigtige knuder, på det rigtige tidspunkt og på den rigtige måde.

Men hvis man er mere pragmatisk er det på ingen måde nødvendigt, at kunne en masse knob og knuder for, at dyrke det simple friluftsliv. Medmindre du dyrker klatring eller hænger tunge ting op over dit hoved selvfølgelig.

At sætte en tarp eller et telt op, hænge ting op i træer, binde en tørresnor op, surre ting sammen osv. kan alt sammen klares med nogle få knuder. Faktisk kan det meste  rimeligt almindeligt friluftsliv klares med ganske almindelige kællingeknuder !! Gerne flere oven i hinanden.

Mange hardcore friluftsfolk vil være helt uenige – og få spejderlærdommen og råbåndsknob-remsen galt i halsen – men faktum er, at det på mange måder er “kejserens nye klæder” med alle de varianter og kunstknob. Less is more.  Det handler om at binde ting sammen så det holder.

Dog vil jeg anbefale dig at lære nogle få simple knob udover kællingeknuden. Bl.a. for at spare på reb og snor, da ” rigtige” knob ofte kan løsnes ganske let – hvorimod mere hjemmelavede knuder ofte skal skæres fri 🙂

Og naturligvis er det da lækkert at kunne løse en bestemt situation lidt bedre med et par simple knob og imponere sine “noobvenner”  på shelterturen . Men det skal altså ikke afholde nogen fra at tage i skoven at de ikke lige mestrer de “10 almindelige spejderknob”.

Her er en video der viser de 3 knuder jeg bruger igen og igen. Hvis du lærer dem er du rigeligt godt kørende til friluftslivet. De er lette og meget brugbare.

Jeg bruger den sidste af de 3 knuder hele tiden, fordi den er så simpel og effektiv til en række opgaver.

Har du brug for reb og tovværk til dit friluftsliv er der kvalitet i alle prisklasser her : Reb og snor – Friluftsland ( affilate-link)

God fornøjelse

Kategorier: TIPS OG TRICKS

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *