Om

 

Hej ! Jeg hedder Svend  og det er mig der står bag STRANDHØST.

Jeg er Forfatter, Naturterapeut, Socialpædagog og hvad man godt kan kalde et passioneret friluftsmenneske.
Jeg har beskæftiget mig på fuld tid med natur igennem flere år,  idet jeg er deltidsansat som projektleder af et naturprojekt inden for socialpsykiatrien og resten af tiden driver jeg firmaet STRANDHØST der formidler vild mad og laver events og ture .

I 2024 er jeg sprunget ud som forfatter til bogen “Strandhøst -vild mad ved kyst og hav”  der er udgivet på Muusmann forlag. Bog

Jeg er en aktiv outdoornørd der dyrker lystfiskeri, ror havkajak, samler urter, laver mad over bål og undervandsjager med harpun. Jeg har små 40 års erfaring med outdooraktiviteter ved havet og har med årene specialiseret mig inden for naturens gastronomi og de vildtlevende råvarer.

TV2 -Østjylland har lavet et 5 minutters portræt af mig og min interesse for vild mad – se den her : 

https://www.tv2ostjylland.dk/noerderi/noerderi-spis-naturen

Interessen for natur og mad, har fået mig til at lave STRANDHØST da jeg gerne vil inspirere andre til at finde ro og  tilbringe mere tid i naturen. Det gør jeg via formidling og gode oplevelser med mad, ild og natur.

Vi lever i en tid hvor mange af os er stressede, tidspressede og overloadede med informationer og indtryk.

Et samfund hvor alting går hurtigere, der stilles større krav og vi bliver til stadighed bombarderet med informationer. Det nogle kalder et accelerende samfund og i den kontekst er jeg ikke i tvivl om,  at det er forebyggende og helende for vores bevidsthed og  krop at bruge mere tid i naturen – feks. med konkrete og meningsgivende aktiviteter som at indsamle og fange vilde råvarer

Kystzonerne er et kæmpe spisekammer, og det er næppe tilfældigt at vores forfædre fra stenalderen, ofte placerede deres bopladser ved kyst og fjord –  her er der nemlig konstant adgang til føde.

For mig er det afstressende at bruge ½, en hel, eller sågar flere dage ved kyst og fjord, på at sanke, fiske og jage. Der er forbindelse til urmennesket og jæger/samleren vi alle bærer inden i os. En forbindelse der ikke er mulig når der er fokus på hverdagens stress og info-overload – der glider den automatisk i baggrunden.

 Måske har vi mennesker godt af at blive lidt “vilde” igen ? Tage ud til kyst og fjord – og jagte det næste måltid – og genfinde kontakten til naturen, og alt det der findes derude..

Målet med Strandhøst er at inspirere dig til at tage ud i naturen –  og bruge den til noget!

Måske ses vi derude

Svend