Shelter overnatning

Et shelter er en nem og praktisk måde at overnatte ude på. Shelter betyder egentlig bare ly eller læskærm, og de findes i mange forskellige afskygninger.

I Danmark flest af den type, som er bygget af træ i et kasseformat, hvor fronten er åben ud mod det fri, og bunden er hævet fra jorden – og rigtig mange af dem ligger tæt på kysten.

 

Jeg vil stærkt  anbefale begyndere i friluftsliv at tage et par shelterovernatninger som en start.  Naturstyrelsen alene har over 600 shelterpladser, som man kan benytte gratis og dertil kommer private, borgerforeninger, højskoler, kommuner og institutioners sheltere, som man ofte kan låne ved forespørgsel.
Nogle shelters kan bookes og andre er efter først til mølle princippet.

Der er forskellige regler de forskellige steder, så man må bruge google og forhøre sig ved evt. ejere.
Fordelen ved shelter er at det er et virkelig solidt læ, hævet over jorden, og du skal ikke slæbe telt/tarp/hængekøje  med ud.

Desuden er der oftest bålplads og nogen steder endda toilet. For nogle mennesker er shelters ikke “primitivt” nok, men det er  smag og behag – ex. vis kan det være en stor oplevelse for børn at overnatte i et shelter.

Jeg holder personligt meget af den lette tilgang og det at sove med “en åben side” ud imod naturen.
Og så er det dejligt med muligheden for at lave et stort bål – et shelter er simpelthen dejlig “frilufts-luksus”.

 

Du kan finde et shelter i nærheden på naturstyrelsens hjemmeside : http://naturstyrelsen.dk/naturoplevelser/overnatning/
Jeg kan også anbefale appen : Shelter app

Gó tur 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *