Sej

I forårs- og efterårsmånederne er det muligt at fange mindre mørksej direkte fra stranden.

 

Hvis der er dybt vand tæt under land, eller hvis man trækker i waders, kan det lade sig gøre nå ud til de stimer, der går ind under land for at søge føde.

Ellers er der moler og høfder hvor man også kan træffe Sejen.  Ved moler med dybt vand faktisk året rundt.

Anvendelse

Sejen er i torskefamilien og i køkkenet kan den anvendes som torsk, men da det ofte er mindre sej der træffes ved kysten kan man også eksperimentere med at tilberede den hel, ex.vis. saltbagt, grillet hel eller endda røget.

Som spisefisk er den ikke super anerkendt, men den er en glimrende substitut for torsk og er i samme familie som denne. En hjemmelavet fiskefrikadelle med grofthakket sejfilet, bacon og krydderurter er en klassiker i strandhøst-køkket.

Metoder

Sejen fanges ofte som bifangst ved bundsnørefiskeri efter fladfisk eller ved spinnefiskeri efter pelagiske arter.  Se: Fiskeri fra kysten Det er sjældent der fiskes målrettet efter sej ved kysten, men den er en velkommen gæst.

UV-jægeren møder ofte sej  ved dyk nær havnemoler. Se; Uv-jagt

Sæson

Forår og efterår, men muligheden er der hele året.

Mindstemål

En sej skal være 30 cm for at du må hjemtage den – der er ingen fredningstid.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *