Båludstyr

Guide til Bålgrej og Basisudstyr til Udendørsmadlavning:

Når du planlægger at lave mad over bål, er det vigtigt at have det rette udstyr med dig. Her er Strandhøsts guide til bålgrej og det nødvendige basisudstyr.

Guiden indeholder affilatelinks der dels giver Strandhøst en mønt hvis du køber igennem dem – men også viser dig hvordan det forskellige grej ser ud og virker.

1. Bålpande:

  • Formål: Perfekt til stegning, sautering eller tilbredning af hele stykker kød over bål.
  • Anbefaling: Vælg en solid, støbt jernspande, der tåler høje temperaturer, den er lidt tung at bære, men den kan holde til de hårde liv i bålet. Her er et bud på en solid pande af støbejern: Solid bålpande

2. Foldbar Grillrist:

  • Formål: Ideel til at grille kød, fisk eller grøntsager direkte over bålet.
  • Anbefaling: Vælg en foldbar rustfri stålgrillrist, der er let at transportere og juster varmen via  mængden af  ild og gløder under den. Denne er solid og lækker at arbejde med : Grillrist Bål

3. Trefod med Hængegryde:

  • Formål: Perfekt til at hænge en gryde over bålet til langsom kogning eller tilberedning af gryderetter, supper eller tilbehør som ris, pasta osv.
  • Anbefaling: En stabil, sammenklappelig trefod er ideel. Tripod Bonfire

4. Bålhandsker og Ske/Stegegaffel:

  • Formål: Beskyt hænderne og håndter maden sikkert over bålet.
  • Anbefaling: Varmebestandige bålhandsker og en ske/stegegaffel med et langt håndtag. Disse handsker er de bedste jeg har prøvet : Petromax bålhandsker

5. Gode Knive:

  • Formål: Uundværlige til at skære og forberede ingredienser.
  • Anbefaling: Medbring et par skarpe knive. ex vis en kokkekniv og en urtekniv. Resten klarer din outdoorkniv du altid har i bæltet 🙂

6. Skærebræt:

  • Formål: Skab en stabil overflade til at skære ingredienser.
  • Anbefaling: Vælg et let skærebræt, der er let at rengøre og transportere.

7. Dunk Vand:

  • Formål: Essentiel til hygiejne og resten kan bruges til at slukke bålet.
  • Anbefaling: Brug en robust vanddunk, der ikke lækker.

8. Vådservietter og Viskestykke:

  • Formål: Oprethold hygiejne og hold udstyret rent.
  • Anbefaling: Brug miljøvenlige vådservietter og et absorberende viskestykke.

9. Spisegrej (Tallerkener, Knive, Gafler):

  • Formål: Server og nyd din lækre bålmad.
  • Anbefaling: Brug letvægtsservice, der er nemt at rengøre. Spisegrej

Husk at holde det simpelt og fokusere på enkelt og  essentielt udstyr. Ekstra udstyr som et lækkert hjemembygget “nak og æd bord” eller flere knive og skærebrædder kan tilføjes efter behov. Med dette grundlæggende bålgrej og basisudstyr er du dog godt rustet til at skabe uforglemmelige madlavningsoplevelser i naturen.

Jeg køber meget af mit grej her Outdoor Pro

 

 

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *