Saltindbagt Mørbrad m. Vilde Urter tilberedt i bål

En opskrift der skal laves i det fri over et bål

Ingredienser :

1 Svinemørbrad

Smør/olie til stegning/grillning

½ kg salt

1 kg mel

Vand

Gråbynke, Røllike, Brændenælde,  eller anden krydderurt fra naturen.

Gråbynke er en favorit da den er ret “salvie-agtig” i smagen og salvie og svin er et klassisk match.

Kødet pudses af for sener og fedt og brunes hurtigt på en pande eller grill. Bliver bedst på en bålpande med olie og smør.

Der laves en saltdej ved at tørblande mel og salt og tilsætte vand til konsistensen er som modellervoks. Ingen hokuspokus – det er lige ud af landevejen.

Dejen rulles ud og pakkes tæt omkring mørbraden sammen med de valgte urter.

Pakken lægges i gløderne fra et stort bål.. ca 20 minutter på hver side.

Dejen åbnes og smides væk – kødet skæres ud.

Det spændende ved denne ret er tiden i bålet. Får den nok ? Bliver den tør ? … Her hjælper kun erfaring og fornemmelse ! Man må lære sin saltdej, sit bål og sin gris at kende for at kunne lave denne ret til perfektion.

Og dog : Du kan jo snige et stegetermometer med i rygsækken hvis du er usikker .

Når det viser 65 g i midten af pakken er den perfekt 😉

Det bliver hurtigt en klassiker ved bålet – da det er meget lettere end det lyder – og det lyder jo ret let 🙂

Go fornøjelse

Læs evt min artikel om madlavning og bålgrej her : Grej og udstyr til bålmad

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *