Røget Blåmusling
Det er nemt og lækkert at ryge sine muslinger selv – og en fin ting at gøre “on location” hvis man selv er ude at samle – tag hvidvin og brød med og spis på stranden.
Du skal bruge :
En god håndfuld blåmuslinger pr person
Rygesmuld
Noget at ryge på – kunne ex. vis være :
En gryde + en si + et bål
Eller en lille kuglegrill + kul
En lille transportabel rygeovn
Hvad gør du ?
Her kommer en gennemgang af processen i billeder
1 .Fang eller køb blåmuslinger
Tænd et bål eller tænd op i grill eller rygeovn
Når der er god varme så smid en håndfuld rygesmuld i gryden, på kullene eller i rygeovnen. Placer muslingerne på risten eller i en si.
Giv dem god varme og røg under låg i 10 -15 minutter eller til de har fleste har åbnet sig og er blevet faste i kødet.
Spis dem som du har lyst til – lige ud af skallen eller som her på brød med mayo og en eller anden krydderurt. Drik hvidvin til.
OBS : Muslinger skal være lukkede og ubeskadigede når man begynder tilberedningen. Åbne kasseres.
Når de har fået en god gang varme er det omvendte tilfældet – de muslinger der er lukkede efter tilberedningen kasseres.
Det er meget vigtigt.
Men bortset fra den detalje er det en opskrift der er utrolig svær at ødelægge. Friske muslinger – varme og røg til de har åbnet sig. Thats it!
Der er naturligvis små variationer ifht. størrelse, type af smuld, rygetid, temperatur osv. Men det lærer man med erfaringen og finder sin præference – ligesom med alt andet i livet 🙂
Afslutningsvis får du lige en samling links – hvis du ikke er vandt til at ryge muslinger og lige står og mangler smuld, en lille rygeovn eller en støbejernsgryde ala den på billedet.
Andetsteds her på strandhøst finder du opskrifter på røget ørred og røget skrubbe.
God fornøjelse med at ryge blåmuslinger og måske også andre ting 🙂
Læs evt min artikel om madlavning og bålgrej her : Grej og udstyr til bålmad