Et stormkøkken er effektivt, funktionelt og dejlig let at slæbe rundt med. Planlægger man en friluftstur, hvor man ikke vandrer så meget, er en Jern Pande  (reklamelink), der kan tåle at gå på bålet, dog en super luxus,  når der skal laves mad over bål.

Er man bare et par stykker bliver det hurtigt lidt småt med pladsen,  på de små pander til stormkøkkenet.

Skal man rigtig give den gas, med røde bøffer, pandekager i stakkevis eller morgenæg og bacon til 3-4 mand er jernpanden en sikker vinder – især til shelterture,  hvor man måske ikke går så langt og har base og bålplads på et sted.

Det er vigtigt at panden er af jern og beregnet til bål. Jern og støbejern kan holde til de høje varmegrader.

En standard teflonpande med plastic håndtag holder derimod  ikke længe i bålets varme.

Vedligehold:

Det er vigtigt at rengøre panden efter hver tur – brug IKKE sæbe på jernpander !. Kun varmt vand og knofedt.  Derefter gnides panden med lidt madolie og lægges på lager til næste tur.

Får den ikke en tynd film af madolie ruster den og bliver rød. Er skaden sket og der er kommet rust på panden, er et godt trick at smøre den ind i ketchup, lade den stå natten over, rengøre den og så huske madolien.

Ketchuptricket virker på meget forskelligt rustent jern – også knive, økser mm.

Min jernpande har været med på en del ture og den bliver bare bedre og bedre at stege på, og får et mere råt look som tiden går.

Hvis du er shelter/bålmads menneske vil jeg anbefale dig at købe en jernpande til bålet – den bliver du glad for i længden 🙂

Her er f. eks en 28 cm model der kan tåle bålets flammer : Bål Pande  (reklamelink)


0 Kommentarer

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *