Taskekrabbe

Taskekrabbens kløer kan du ofte købe hos din fiskehandler – men hvis du selv vil skaffe taskekrabber må du hoppe i våddragten,  og finde maske og snorkel frem.

Selvom det er strandkrabben man oftest ser, når man dykker og snorkler ved de danske kyster, er den mere kødfulde, og gastronomisk interessante, taskekrabbe bestemt inden for rækkevidde.  Forår, sommer og efterår,  kan den findes på det lave vand, fra 2 meters dybde og udaf. Men man skal være på de rigtige lokaliteter.

Den er nemlig ikke lige udbredt, og det vil være en god ide at tage til Vesterhavet, Skagen eller den vestlige del af Limfjorden, hvis turen går målrettet efter at fange taskekrabber. Den findes også i kattegat og bælterne, men er mere sjælden her.  Taskekrabber er store, rødbrune krabber med to, glatte og kraftige klo-sakse, med sorte spidser.  

Taskekrabber fanget af Strandhøst ved Limfjorden

Har man først fanget eller købt krabben, er især kløerne en delikatesse, og kogte krabbekløer med hjemmelavet dildmayo  og brød, er en ægte luksusspise.

Vil man lave mere avancerede retter kan man anvende hele krabben, det er lidt svært at forklare på skrift, men denne video giver en god indføring i, hvordan man skiller en krabbe ad, og hvilke dele der kan anvendes : Taskekrabbe Video

Jeg har selv haft fornøjelsen,af at fange og spise taskekrabber i forbindelse med en tur til Limfjorden efter hummer – det kan stærkt anbefales at fange og koge sine egne krabber.

Taskekrabben smager henad hummer og kæmperejer, med en lækker sød skaldyrsmag, og det kan anbefales at koge en bisque på skallerne og skjoldet.

Vil du ud og fangde disse lækkerbiskner kan du kaste et blik på denne side og læse mere om Undervandsjagt og udstyr til dette :Uv-jagt Begyndere

 

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *