Strandbede med Chorizo
Strandbeden er en ret sikker plante at finde på de rigtige lokationer, og den kan typisk høstes i fornuftige mængder. Den er stamfader til de bedearter der dyrkers kommercielt, som ex. sølvbeder og rødbeder – men har dog en lidt anden smag. Den smager let bittert, salt og med en mild karsesmag.
I denne ret kombineres den let bitre og salte smag med fede elementer som ost og fløde. Der toppes med umami og styrke fra chorizoen og syre fra citron. Man kommer således godt omkring i grundsmagene med salt, bittert, surt og umami.
Dette er en lille ret, der tager 5 minutter at lave og kan indgå i en større menu, eller som en frokost med brød til.
Laver man i stedet et par æg til har man en forrygende morgenmad.
Ingredienser 2 personer:
2 gode håndfulde rengjort og skyllet strandbede
50 g chorizo
Revet ost – Vesterhavs Ost, Gammel Knas, Parmesan eller lign.
½ dl fløde
1 lille citron
Sort peber
How to:
Skær chorizoen i tern og steg den på en tør pande ved hård varme et 2-3 minutter, så den sprøder op og afgiver noget fedt. Læg den på fedtsugende papir.
Strandbeden køres i panden og steges hurtigt og hårdt – ca 1 minut.
Tilsæt fløde og citron og giv et kort opkog. Når fløden tykner skal panden af varmen.
Læg strandbeden på en tallerken og top den med sprød chorizo, revet ost og sort peber.
Salt burde ikke være nødvendigt da beden, osten og chorizoen kommer med dette.
Velbekomme.