Spiselige blomster

Sommeren er tid for de spiselige blomster. Overalt i det danske landskab kan du finde “madpynt” i form af spiselige blomster og der er flere end du måske lige tror.

De fleste har ikke en stærk egensmag og virker derfor mest visuelt, men vi spiser som bekendt også med øjnene og er der noget der kan få retter til virke visuelt flotte er det spiselige blomster.

 

Lyserøde hybenroser på kager og desserter, stort set alle blomster giver farve til din salat, eller prøv at lave en kryddersmør med farvestrålende blomster i . Der er mange muligheder. Vil du gemme dem så er kandisering en mulighed se opskrift her :             En anden mulighed er tørring – det kan du læse om her :

Her er 5 almindelige blomster jeg selv bruger til at pimpe mine tallerkener og anretninger:

Hybenrose (rynket rose)

Gror især ved stranden – Visuelt flotte – let parfurmerede – lette at finde. Også gode i eddike eller hybenrosesorup

Bellis

Gror i alle græsplæner – smager lidt af gulerod – folder sig sammen i mørke og regnvejr.

Chikorie

Gror i vejkanter og sandet jord – fantastisk blå-lilla farve – ingen smag men super flotte.

Man kan lave kaffeerstatning af roden.

Gederams

Vokser “overalt” – karakteristiske  blomsterstande – ingen særlig smag.

Mælkebøtte

Gror “overalt” – flot gul farve – let bitter smag.


Chikorie og gederams

Der er mange flere – men disse er almindelige og lette at identificere.

Så er det bare ud og plukke noget pynt til din mad – du falder sikkert over en del af dem hvis du er ude at gå en helt almindelig tur om sommeren.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *