Havørred m. sukker og salturt
Laksefisk er lidt fede i kødet. Det skal vi ikke bekymre os om, da det er fedt af den gode og sunde slags, men smagsmæssigt har det godt af noget modspil.
I denne ret modsvares fedmen fra fisken af salturt, og surhed/syre fra citron og sennep. Sød smag fra farin og lidt bitterhed fra mandlerne og man har de 5 grundsmage i een ret.
Utroligt velsmagende kombination – prøv den bare !yder du ikke.
Men først skal du skaffe dig en laksefisk – det kunne f.eks. være en selvskudt havørred som den i opskriften herunder , eller en hvilkensomhelst ørred du måtte fange, men måske svigter fiskelykken o Det fortrg så kan man jo runde fiskehandleren eller supermarkedet og få et stykke laks med hjem.
Ingredienser:
Filét af Ørred eller Laks
Brun farin 1 spsk.
Sennep 1 tsk.
Citron 1 tsk.
Hakkede mandler
Salturt ( eller små grønne asparges og god flagesalt)
How-to
Rør en blanding af brun farin, citron og sennep sammen i en skål og smør den på fisken. Har du en stor filét skal du måske lave dobbelt portion.
Læg fisken med kødsiden opad i et ovnfast fad – på bagepapir.
Smør blandingen på fisken og drys med hakkede mandler.
I ovnen på 200 g i 10-20 min afhængig af tykkelsen på din filét.
Kernetemperatur på 55 g hvis du bruger et stegetermometer..
Imens fisken er i ovnen sauteres salturt eller (asparges + godt med flagesalt) kort i lidt smør.
Fisken anrettes med salturt på toppen.
Tilbehøret bestemmer du selv, men små ristede kartofler og en hjemmelavet hollandaise har aldrig skadet nogen.
Ligesom et godt glas hvidvin – og det hører sig næsten til.
Go fornøjelse og go appetit.