Havørred m. sukker og salturt

Laksefisk er lidt fede i kødet. Det skal vi ikke bekymre os om,  da det er fedt af den gode og sunde slags, men smagsmæssigt har det godt af noget modspil.

I denne ret modsvares fedmen fra fisken af salturt, og surhed/syre fra citron og sennep. Sød smag fra farin og lidt bitterhed fra mandlerne og man har de 5 grundsmage i een ret.

Utroligt velsmagende kombination – prøv den bare !yder du ikke.

Men først skal du skaffe dig en laksefisk – det kunne f.eks. være en selvskudt havørred som den i opskriften herunder , eller en hvilkensomhelst ørred  du måtte fange,  men måske svigter fiskelykken o Det fortrg så kan man jo runde fiskehandleren eller supermarkedet og få et stykke laks med hjem.

Ingredienser:

Filét af Ørred eller Laks

Brun farin 1 spsk.

Sennep 1 tsk.

Citron 1 tsk.

Hakkede mandler

Salturt  ( eller små grønne asparges og god flagesalt)

How-to

Rør en blanding af brun farin, citron og sennep sammen i en skål og smør den på fisken. Har du en stor filét skal du måske lave dobbelt portion.

Læg fisken med kødsiden opad i et ovnfast fad – på bagepapir.

Smør blandingen på fisken og drys med hakkede mandler.

I ovnen på 200 g i 10-20 min afhængig af tykkelsen på din filét.

Kernetemperatur på 55 g hvis du bruger et stegetermometer..

Imens fisken er i ovnen sauteres salturt eller (asparges + godt med flagesalt) kort i lidt smør.

Fisken anrettes med salturt på toppen.

Tilbehøret bestemmer du selv, men små ristede kartofler og en hjemmelavet hollandaise har aldrig skadet nogen.

Ligesom et godt glas hvidvin – og det hører sig næsten til.

Go fornøjelse og go appetit.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *