I Danmark er tang i maden forholdsvis nyt. Vi kender det mest fra sushi, men i mange lande er tang en almindelig fødevare.  Det er en meget bæredygtig fødevare og der er enorme uudnyttede ressourcer og miljømæssige fordele i at anvende tang.

Tang har mange anvendelsesmuligheder i maden og kan bruges både frisk og tørret. Lav granulat af tørret tang og producer dine egne produkter som tangsalt, tangmel, fiskepanering m tang osv.

Her på Strandhøst vil der komme beskrivelser og opskrifter med følgende uhyre almindelige tangplanter enhver kan sanke ved de danske kyster:

Blæretang
Sukkertang
Savtang
Tarmrørhinde
Purpurrørhinde

Frisk tang  f.eks. i  supper, salater, stuvninger og sammenkogte retter, mens tørret tang er godt i brød, pasta og krydderiblandinger.

Der udvikles løbende nye fødevarer med tang f.eks. tangøl, tangsennep, tangpesto og tangchips. Der er gode muligheder for at konservere tang derhjemme ved at tørre det

Tang eller tangekstrakt indgår allerede i en del dagligdagsprodukter som , uden at vi tænker over det eksempelvis i  is, flødepulver og ost.  Alginat  (tangprodukt) er et fortykkelsesmiddel til fødevarer som bruges  i mange danske fødevarer.

Der skal ikke bruges meget andet end et par gummistøvler og en spand for at sanke tang, og udover råvarer til køkkenet er du sikker på frisk luft og afstressning i det fri.