Skal man ikke ud og vandre, men istedet bare hygge sig med god mad over bål på shelterpladsen  eller andre steder er det vild luksus at have et Bålstativ og en Støbejernsgryde med ud.
Det giver nogle helt andre muligheder end de små alupotter og brænderen.

Pludselig er det intet problem at lave langtidssimrede gourmét-retter ude i det fri.
Hvad med brasierede grisekæber i mørkt øl ?
Klassikeren coq au vin ? Eller måske en klassik gullashsuppe på vinterturen ?
Mulighederne er mange og en støbejernsgryde er virkelig et godt værktøj ved bålet.

Støbjernsgrej er beregnet til den høje varme og det er nærmest umuligt at ødelægge.
Det tager utroligt godt imod varmen og fordeler den til hele gryden – derfor kan du også bruge den som ovn, hvis du har eller køber en model med låg.


Bagsiden er at det er megatungt og at det ruster hvis det ikke behandles rigtigt. Rigtigt vil sige rengjort UDEN sæbe,
og smurt ind i en tyndt lag madolie. Sæbe fjerner den “non-stick” belægnning støbejernsgrej får,
når det anvendes reglemæssigt, så at fjerne denne “hinde” er no-go.
Kun vand og en klud.

Så skal du på sheltertur med en gruppe og hygge med god mad, så er det bare med at få en ordentlig gryde med ud.
Det giver en forrygende stemning i lejren at der hænger en gryde over bålet og hygger i et par timer.

Du kan købe solidt bålgrej her: Støbejern og bålgrej (affilatelink)


0 Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *