Skrubben er en af vores almindligste og mest anvendelige fisk.
Den tilhører fladfiskefamilien og den er, sammen med hornfisken, nok den letteste fisk at få fat på for strandhøsteren.

 

Dyrker man UV-jagt er den det typiske bytte og det skyldes at skrubben er ret stationær og ofte opholder sig på det lavere vand, langs kysten.
Her ligger den delvist nedgravet om dagen og lurer på bytte, imens den er mere aktiv og svømmer mere rundt efter føden omkring solnedgang, solopgang og højvande.
Skrubben er meget tolerant overfor ferskvand og findes derfor i fjorde og kan endda gå helt op i åerne. Det er derfor en oplagt fisk at jage langs strande og fjordbredder.

Skrubben er ru som sandpapir på oversiden og dette er dens sikre kendetegn.

Anvendelse

Som spisefisk er den undervurderet og regnes ikke så fin som feks. rødspætten og søtungen hvilket er en fejl. Skrubben spises traditionelt paneret og stegt på panden enten hel eller som filet.
Der er dog mange andre muligheder og skrubben kan i princippet anvendes præcis som alle andre fladfisk.

Her er et par eksempler: Skrubbe i pakke   Røget Skrubbe

 

 

Sæson
Skrubben gyder om vinteren på dybt vand og er tynd og vandet efter gydningen. Derfor er den bedst som spisefisk fra slut maj og året ud. Hele denne periode kan den fanges kystnært.

Metode
Skrubben kan fanges på bundsnørefiskeri fra strande, høfder og moler, hvilket er et dejlig afslappende og familievenligt fiskeri. Bedste agn er børsteorm og sandorm.

Dernæst sildestrimler, skalrejer og de kunstige Gulp agn. Fisk på 2-4 meter vand på sandbund, men gerne nær tangbælter, rev, moler og andre formationer der bryder sandet.

Skrubben kan også ret effektivt fanges ved uvjagt, hvor den typisk udgør de fleste af fangsterne.

Mindstemål er de fleste steder 25,5 cm og Hunskrubber er fredede fra : 15. februar – 14. maj.

Læs mere om fiskemetoder og grej her : Guide Kystfiskeri

Kategorier: Fisk

0 Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *