Om

Hej ! Jeg hedder Svend  og det er mig der står bag STRANDHØST.

Jeg er 51 år gammel og er Kogemand, Naturterapeut, Socialpædagog og rutineret friluftsmenneske.
Til daglig er jeg deltidsansat som projektleder af et naturprojekt for socialt udsatte,  og driver udover firmaerne STRANDHØST og madfirmaet Gastro-Kanonen

Jeg har i +35 år brugt strandene og kysterne på forskellig vis.

Jeg er ivrig lystfisker, ror havkajak, dyrker UV-jagt, sanker planter fra naturen og er generelt et menneske, der trives godt, når jeg opholder mig udendørs. En outdoor-nørd om man vil.
Derfor overnatter jeg ofte ude, i shelter, hængekøje eller telt, og for mig er det en stor del af naturoplevelserne, at samle og tilberede mad derude.

TV2 -Østjylland har lavet et 5 minutters portræt af mig og min interesse for vild mad – se den her : https://www.tv2ostjylland.dk/noerderi/noerderi-spis-naturen

 

Interessen for natur og mad, har fået mig til at lave STRANDHØST da jeg gerne vil inspirere andre til, at tilbringe tid ude og bruge  naturen.

Vi lever i en tid hvor mange af os er stressede, tidspressede og overloadede med informationer og indtryk.
At samle eller fange sit eget måltid, og måske endda tilberede det derude, er både meningsfyldt og afstressende – et mentalt frirum for hjerne, krop og sjæl.
Vil du gerne give din familie eller dig selv en pause fra skærmen så tag ud og gå på jagt efter strandens skatte ; Fisk, Tang, Skaldyr og Planter.
Der er masser af råvarer derude og med 7.300 km offentlig tilgængelig kystlinje er der plads til alle.

Kystzonerne er et kæmpe spisekammer, og det er næppe tilfældigt at vores forfædre fra stenalderen, ofte placerede deres bopladser ved kyst og fjord –  her er der nemlig konstant adgang til føde.

For mig er det afstressende at bruge ½, en hel, eller sågar flere dage ved kyst og fjord, på at sanke, fiske og jage. Der er noget urmenneske, jagtinstikt og andre opmærksomheder der tager over fra hverdagens stress og info-overload.

Jeg føler mig personligt forbundet og “i sync” med mig selv og naturen, når jeg på denne meget basale måde indgår i kredsløbet og fødekæden.  Jeg  kan mærke at jeg er tilstede, fokuseret og koncentreret…  men alligevel dybt afslappet.

Vi er måske  blevet lige lovligt civiliserede og urbaniserede ? Måske har vi mennesker godt af at blive lidt “vilde” igen ? Tage ud til kyst og fjord – og jagte det næste måltid – og genfinde kontakten til naturen, og alt det der findes derude.

Vi lever i et  samfund hvor alting går hurtigere, der stilles større krav og vi bliver til stadighed bombarderet med informationer. I den kontekst er jeg ikke i tvivl om,  at det er forebyggende og helende for vores bevidsthed og  krop at bruge mere tid i naturen – feks. med at indsamle og fange vilde råvarer.

Målet med Strandhøst er at inspirere dig til at tage ud i naturen –  og bruge den til noget !

Der er  så mange muligheder ude i Naturen.

Strandhøst handler om vild mad og oplevelser – og inden for den ramme er der stor fleksibilitet.

Jeg laver gerne et forslag til ture, aktiviteter eller vildmad-events ud fra antal deltagere, lokation og årstid.

Kontakt mig via mail : kontakt@strandhoest.dk  eller ring eller sms til :  51 57 66 30.

Jeg findes også på Facebook og Instagram : @strandhoest

Og lad os sammen finde en løsning der passer jer.

Se eksempler på ture og events her : Strandhøst Event