Om

Hej ! Jeg hedder Svend  og det er mig der står bag STRANDHØST.

Jeg er en  53 år gammel Kogemand, Naturterapeut, Socialpædagog og dertil et passioneret friluftsmenneske.
Jeg har beskæftiget mig på fuld tid med natur igennem flere år,  idet jeg er deltidsansat som projektleder af et naturprojekt inden for socialpsykiatrien og resten af tiden driver jeg firmaet STRANDHØST .

Jeg er en aktiv outdoornørd der dyrker lystfiskeri, ror havkajak, samler urter, laver mad over bål og undervandsjager med harpun. Jeg har små 40 års erfaring med outdooraktiviteter ved havet og har med årene specialiseret mig inden for naturens gastronomi og de vildtlevende råvarer.

TV2 -Østjylland har lavet et 5 minutters portræt af mig og min interesse for vild mad – se den her : https://www.tv2ostjylland.dk/noerderi/noerderi-spis-naturen

Interessen for natur og mad, har fået mig til at lave STRANDHØST da jeg gerne vil inspirere andre til, at tilbringe tid i naturen,  via formidling og gode oplevelser med mad, ild og natur.

Vi lever i en tid hvor mange af os er stressede, tidspressede og overloadede med informationer og indtryk.
At samle eller fange sit eget måltid, og måske endda tilberede det derude, er både meningsfyldt og afstressende – et mentalt frirum for hjerne, krop og sjæl.
Vil du gerne give din familie eller dig selv en pause fra skærmen så tag ud og gå på jagt efter strandens skatte ; Fisk, Tang, Skaldyr og Planter.
Der er masser af råvarer derude og med 7.300 km offentlig tilgængelig kystlinje er der plads til alle.

Kystzonerne er et kæmpe spisekammer, og det er næppe tilfældigt at vores forfædre fra stenalderen, ofte placerede deres bopladser ved kyst og fjord –  her er der nemlig konstant adgang til føde.

For mig er det afstressende at bruge ½, en hel, eller sågar flere dage ved kyst og fjord, på at sanke, fiske og jage. Der er forbindelse til urmennesket og jæger/samleren. En forbindelse der ikke er mulig med fokus på hverdagens stress og info-overload – der glider det automatisk i baggrunden.

Jeg føler mig personligt forbundet og “i sync” med mig selv og naturen, når jeg på denne meget basale måde indgår i kredsløbet og fødekæden.  Jeg  kan mærke at jeg er tilstede, fokuseret og koncentreret…  men alligevel dybt afslappet.

Vi er måske  blevet lige lovligt civiliserede og urbaniserede ? Måske har vi mennesker godt af at blive lidt “vilde” igen ? Tage ud til kyst og fjord – og jagte det næste måltid – og genfinde kontakten til naturen, og alt det der findes derude.

Vi lever i et  samfund hvor alting går hurtigere, der stilles større krav og vi bliver til stadighed bombarderet med informationer. I den kontekst er jeg ikke i tvivl om,  at det er forebyggende og helende for vores bevidsthed og  krop at bruge mere tid i naturen – feks. med at indsamle og fange vilde råvarer.

Målet med Strandhøst er at inspirere dig til at tage ud i naturen –  og bruge den til noget!

Strandhøst handler om vild mad og oplevelser – og inden for den ramme er der stor fleksibilitet.

Jeg laver gerne et forslag til ture, aktiviteter eller vildmad-events ud fra antal deltagere, lokation og årstid.

Kontakt mig via mail : kontakt@strandhoest.dk

Jeg findes også på Facebook og Instagram : @strandhoest

Og lad os sammen finde en løsning der passer jer.

Se eksempler på ture og events her : Strandhøst Event