Opskrifter

Her finder du opskrifter med brug af råvarer fra stranden ..

Hvor fisk og skaldyr ofte kan fanges i mængder der udgør hovedbestanddelen i et måltid vil tang og vilde urter oftest være smagsgivere, krydderurter og let tilbehør.

Derfor er mange af opskrifterne med indslag/krydderi fra stranden eller med en enkelt urt derudefra.

Strandhoest har ikke et manifest om at alle skal ud og være jægere og samlere… Tanken er mere at hvis vi alle henter lidt af naturen ind i køkkenet vil det berige vores liv på mange måder.

Det afstressende element i overhovedet at være ude, den digitale detox, det at gå ved havet og føle sig lille, smagen af det vi bringer hjem, sundheden i råvarerne, stoltheden over vellykket jagt, bæredygtigheden.

Der er så mange elementer i at samle og sanke, men lad det ikke blive ødelagt,  hvis du kun finder en enkelt ting. Brug den i kombination med ting fra supermarkedet, din egen have og hvad du ellers har på hylderne. At sanke eller strandhøste handler om andet end at “skaffe mad” – det er også at tilføre noget nyt  til de råvarer vi køber hver dag.

Det nye er tang, urter, skaldyr og fisk….. og intet af det er særligt nyt… Det er i virkeligheden tusiner af år gammelt at gå ud og sanke og finde spiselige ting i naturen ….. Nyt Nordisk ??

I virkeligheden er det oldtidsnordisk – men lad det blive mellem os ,-)

Go fornøjelse ved stranden og i køkkenet.