Det kræver en del øvelse og  lidt held at fange en Havørred

Det kræver også lidt øvelse, at vurdere stenenes opvarmningstid og evne til at holde varmen ( stege ) men øvelse gør mester. Det er så fantastisk at sidde på en strand en sommeraften og spise “stenfisk” ved bålet. Lækker mad, ingen opvask og naturen der går lige i krop og sjæl.

Ingredienser:

Tørre flade granitsten, Havørred, Olie, Krydderier, Strandurter, Citron.

  1. Fang en Havørred , filetér den og skær den i 1 ½ cm tykke skiver eller brug halestykket op til samme tykkelse.
  2.  Find nogle flade sten der skal fungere som stegepande og tallerken i et.
     OBS !!! Stenene skal være af granit og rimeligt tørre. Flint og våde sten kan eksplodere med skader til følge.
  3. Tænd et godt bål og læg stenene deri.
  4. Tør fisken af og giv den et genrøst drys salt på kødsiden.
  5. Efter ca. 1 time er stenene varme … test ved at hælde en lille smule vand på..
    Hvis det straks syder væk med en hvislende lyd er de klar.
  6. Krydr fisken færdig med f.eks. peber, strandurter, purløg, chilli, citron eller hvad du synes.
    Strandhøst anbefaler standurter som strandvejbred,   strandasters, strandmælde, strandfladbælg eller
    strandsennep.
  7. Tag stenene ud af bålet og arranger dem på et brædt, stub, drivtømmer eller lign. og pensl stenene med olie
  8.  Læg dine havørredstykker på de varme sten og vent ….
  9. Nyd lyden af stegningen og duften… og hold øje ned fisken der skifter farve nedenfra.
    I det øjeblik den får den tilberedte farve hele vejen igennem er den klar til at spise – direkte fra stenen.
    Har du ikke særlig stor tålmodighed, kan du evt vende den halvvejs 🙂

Du kan se processen på video lige her :

 

 

 

Kategorier: Opskrifter

0 Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *