På friske bær er dette en sensommer/efterårsdrik.

Frosne bær er dog også en mulighed og hvis man har lidt vilde bær fra stranden på frost er det superlet at lave denne drik vinteren igennem. Og få lidt lys og farver ind i vintermørket og et par minder fra sommeren på nethinden.

Jeg fandt frosne hyben og havtorn i fryseren forleden og huskede noget med en vild sodavand fra appen VlLD MAD.. Det resulterede i nedenstående superlette men lækre opskrift – der egentlig mere er et princip end en opskrift, som du kan lave med alle bær – også købte.  Det er bare at eksperimentere med forskellige slags og på denne måde lave din egen “vilde” sodavand.

Ingredienser:

100 g havtorn

100 g hyben

300 g Sukker

Saft af 1 Appelsin

½ liter vand

Bær, vand og sukker kommes i en gryde  og bringes til at småkoge – her står det og koger ind samtidig med at saften trækkes ud af havtorn og hyben.

Når vædsken efter ca ½ time er tyk nok til at “løbe ned af bagsiden af en ske” – eller som sirup/flydende honning. – hældes appelsinsaften i og indholdet passeres kort efter igennem en sigte.

Lad køle af og mix med perlende kold danskvand – ca 2 tsk til 25 cl, rør det ud og tilsær evt et par isterninger.

Siruppen kan gemmes på et patentglas og holder længe.

Skøn idé og det fungerer virkelig godt – Og giver basis for masser af eksperimenter med bær, sukker og syre – kogt ind til sirup.

Det vil nemlig også fungere med feks brombær, sukker, vand æbleeddike eller Mirabeller, sukker, vand, citron.

Ønsker man en alkoholisk drik kan “sodavanden” mixes med alkohol f.eks. rom eller vodka.

Skål !

 

 

Kategorier: Opskrifter

0 Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *