Der er ikke mange grøntsager at sanke om vinteren i Danmark. Men netop ved strandene kan man finde et lidt mildere  klima !! Hvis havet ikke ligefrem fryser til er der ofte et par grader varmere i kystzonen da havet “holder på varmen”.  Sålænge der ikke er længere perioder med frost kan man finde fuglegræs vinteren igennem. Vi skriver idag 20. januar og jeg har lige sanket blomstrende fuglegræs i 2 graders frost ! Her brugt som man ville bruge ærteskud i en vintersalat. Dressingen er en lækker og enkel senneps/honningdressing.

 

 

Ingredienser 4 personer:

En stor håndfuld fuglegræs, plukket og skyllet

½ kop edamambønner eller ærter

3-4 pærer skåret i både

1/2 dl valnødder (hakkede)

evt. Lidt høvlet parmesan/peccorino som pynt/topping

Dressing : 4 dele olivenolie – 1 del citronsaft -1 del honning – Dijonsennep efter smag

 

Fremgangsmåde 

Dressingen piskes sammen i en skål ( evt serveringsskålen)

Pærebådene skæres og puttes omgående i dressingen så de ikke bliver brune.

Resten af ingridienserne blandes i , hold lidt af fuglegræsset tilbage, og top salaten med det, det ser flot ud og fremhæver den vilde råvare 🙂

 

 

Vi spiste fuglegræssalaten til en hel stegt kylling, men den kan også bruges som frokostret, vegetarret eller tilbehør til hvad-som-helst. Det er fedt at gå en tur ved stranden en frostklar og stille januarsøndag – og endnu federe at få noget med hjem,  til et lækkert måltid.

 

 

Kategorier: Opskrifter

0 Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *