Strandkrabbe

Den almindelige strandkrabbe er den mest udbredte krabbe i Danmark og findes nærmest overalt på lavt vand om foråret, sommeren og efteråret. Det er en herlig sommeraktivitet at ligge på en bådebro og kigge på livet under overfladen, imens man holder øje med om krabberne dernede er ved at være Læs mere…

Østers

Det signalerer luksus og livet på 1 klasse, at spise østers, og drikke champagne til. Det er en af vores mere dekadente råvarer,  men det betyder dog ikke den er svært at få fat på  – tværtimod.  Det er lidt pudsigt, at vi betragter østers som ultimativ luxus, forbeholdt de Læs mere…

Taskekrabbe

Taskekrabbens kløer kan du ofte købe hos din fiskehandler – men hvis du selv vil skaffe taskekrabber må du hoppe i våddragten,  og finde maske og snorkel frem. Selvom det er strandkrabben man oftest ser, når man dykker og snorkler ved de danske kyster, er den mere kødfulde, og gastronomisk Læs mere…

Blåmusling

Blåmuslinger kender mange som en lækker lidt “classy” spise fra restauranter og fiskehandlere, med det er en råvare, der reltivt let, kan samles kvit og frit fra havet. Se evt her : Sankning i Havet Blåmuslinger kan findes utroligt mange steder, men chancen er størst dér, hvor der er sten ud Læs mere…