Opskrifter

  • Vintersalat med Fuglegræs

    Der er ikke mange grøntsager at sanke om vinteren i Danmark. Men netop ved strandene kan man finde et lidt mildere  klima !! Hvis havet ikke ligefrem fryser til er der ofte et par grader varmere i kystzonen da havet “holder på varmen”.  Sålænge der ikke er længere perioder med frost kan man finde fuglegræs vinteren igennem. Vi skriver idag 20. januar og jeg har lige sanket blomstrende fuglegræs i 2 graders frost ! Her brugt som man ville bruge ærteskud i en vintersalat. Dressingen er en lækker og enkel senneps/honningdressing. Ingredienser 4 personer: En stor håndfuld fuglegræs, plukket og skyllet ½ kop edamambønner eller ærter 3-4 pærer skåret i…

  • Havørred på sten

    Det kræver en del øvelse og  lidt held at fange en Havørred  – lykkes det ikke, så kan du gå forbi fiskehandleren og købe et stykke laks 🙂 Det kræver også lidt øvelse, at vurdere stenenes opvarmningstid og evne til at holde varmen ( stege ) men øvelse gør mester. Det er så fantastisk at sidde på en strand en sommeraften og spise “stenfisk” ved bålet. Lækker mad, ingen opvask og naturen der går lige i krop og sjæl. Ingredienser: Tørre flade granitsten, Havørred, Olie, Krydderier, Strandurter, Citron. Fang en Havørred , filetér den og skær den i 1 ½ cm tykke skiver eller brug halestykket op til samme tykkelse.…

  • Hybenrose Sirup

      Aromatisk og velsmagende lille ting du nemt kan lave. Bruges hvor du ellers ville bruge flydende honning: På is, yougurt, pandekager osv. Også rigtig fin i sommeragtige drinks 250 g sukker 1/4 dl æblecidereddike 4 dl vand 5 store flotte hybenrosehoveder Kog sukker, eddike og vand op i en gryde, kog det ind for svag varme til ønsket konsistens – når massen løber langsomt ned af bagsiden af en ske synes jeg det er perfekt. Tag gryden af varmen og hæld de plukkede rosenblade i. Hæld nu den varme rosensirup i er rent patentglas. Holder længe på køl.  

  • Røget Skrubbe

    Umiddelbart tænkes der på laks, sild, makrel og ørred når vi snakker om røget fisk, men mange andre fisk f.eks. Skrubben er overraskende velegnede til denne tilberedning. Det er en standard tilberedning for skrubben i Finland, så det er jo rendyrket ny nordisk madlavning – prøv engang 🙂 Ingredienser: Skrubbe, Salt, Rygeovn/Kuglegrill. 1. Fang en skrubbe og rens den men lad bare skindet sidde på 2. Lav en række ridser i skindet på oversiden 3. Salt fisken med et godt drys groft salt på begge sider og drys også lidt i bughulen 4. Lad skrubben trække på køl i mindst 3-4 timer – skyl saltet af og tør den godt…