Opskrifter

  • Fisk & Skaldyr,  Opskrifter

    Røget Blåmusling

      Det er nemt og lækkert at ryge sine muslinger selv – og en fin ting at gøre “on location” hvis man selv er ude at samle – tag hvidvin og brød med og spis på stranden. Du skal bruge : En god håndfuld blåmuslinger pr person Rygesmuld Noget at ryge på – kunne ex. vis være  : En gryde +  en si + et bål Eller en lille kuglegrill + kul En lille transportabel rygeovn  ( Link til grej i bunden af indlægget) Hvad gør du ?  Her kommer en gennemgang af processen i billeder 1 .Fang eller køb blåmuslinger Tænd et bål eller tænd op i grill eller…

  • Metoder,  Opskrifter

    Varmrøget Fisk – En Guide

    Det er ikke så svært at varmrøge sine egne fisk. Det kræver en smule øvelse og fornemmelse for røg og temperatur, men det kommer efter nogle få forsøg. Metoden kan bruges til alle mindre fisk fra 6-700 gram til godt 1 kg. Processen har 4 trin: FRYSNING, SALTNING, TØRRING og RYGNING Alle 4 er med til at minimere bakterier og konservere fisken. Frysning kan udelades når man varmryger, men er man urutineret er det en god sikring at gøre det. Sådan gør du : Frysning -Fang en eller flere ørreder eller makreller med en vægt på 500 g – 1000 g -Rens dem, behold hovedet på, gæller og indvolde fjernes…

  • Opskrifter

    Vild Drik- Hyben/Havtorn

    På friske bær er dette en sensommer/efterårsdrik. Frosne bær er dog også en mulighed og hvis man har lidt vilde bær fra stranden på frost er det superlet at lave denne drik vinteren igennem. Og få lidt lys og farver ind i vintermørket og et par minder fra sommeren på nethinden. Jeg fandt frosne hyben og havtorn i fryseren forleden og huskede noget med en vild sodavand fra appen VlLD MAD.. Det resulterede i nedenstående superlette men lækre opskrift – der egentlig mere er et princip end en opskrift, som du kan lave med alle bær – også købte.  Det er bare at eksperimentere med forskellige slags og på denne…

  • Opskrifter

    Pighvar med asparges, vilde urter og brændt citron

    Pighvarren er en af vores bedste, hvis ikke den bedste, spisefisk. De gange jeg har været heldig at fange en pighvar af en vis størrelse, har jeg dampet den hel med hvidvin og urter. Det er heldigvis sket flere gange efterhånden 🙂 . Det er en lækker og enkel opskrift der kan varieres i valg af urter og grøntsager, og der kan anvendes andre fisk. En bradepande og en god flaske hvidvin skal man dog altid bruge 🙂 Her er brugt asparges og strandkål, da sæsonen for Undervandsjagt  og Kystfiskeri på pighvarre og falder fint sammen med sæsonen for grønne asparges og strandkål i starten af maj. Samtidig er det en…

  • Opskrifter,  Uncategorized

    Strandbede med Chorizo

    Strandbeden er en ret sikker plante at finde på de rigtige lokationer, og kan typisk høstes i fornuftige mængder. Den er stamfader til de bedearter der dyrkers kommercielt, som ex. sølvbeder og rødbeder – men har dog en lidt anden smag. Den smager let bittert, salt og med en mild karsesmag. I denne ret kombineres den let bitre og salte smag med fede elementer som ost og fløde. Der toppes med umami og styrke fra chorizoen og syre fra citron. Man kommer således godt omkring i grundsmagene med salt, bittert, surt og umami. Dette er en lille ret, der tager 5 minutter at lave og kan indgå i en større menu,…

  • Opskrifter

    Østers på 4 måder

    Strandhøst har begået nok en video-opskrift. Vi tog til Limfjorden og samlede og tilberedte 4 forskellige slags østers. Der er 2 varme/tilberedte og 2 rå versioner . Det er på ingen måde svært, det sværeste er at finde og åbne østers 🙂 . Videoen er tænkt som 4 forskellige ideér man kan lade sig inspirere af – se den her:

  • Opskrifter

    Klitrose Vodka/Kryddersnaps

    Verdens letteste opskrift kommer her : Ingredienser  1 flaske neutral smagende vodka En go håndfuld modne hyben fra klitrose Sådan gør du :  Lav en drink eller 2 med vodka – så ca 1/5 del af flasken er tømt. Fyld den op med hele hyben. Vent en mdr. Filtrer den gennem et kaffefilter og hæld tilbage i flasken. Den har nu en fantastisk rød/violet farve. Kan drikkes omgående men udvikler sig over tid, holder uendeligt. Bruges i drinks, som snaps på frokostbordet, shots til festen eller nydes ved bålet, istedet for den ellers obligatoriske mørke rom på din næste friluftstur. Skål og go tur 🙂

  • Opskrifter

    Havørred m. sukker og salturt

    Laksefisk er lidt fede i kødet. Det skal vi ikke bekymre os om,  da det er fedt af den gode og sunde slags, men smagsmæssigt har det godt af noget modspil. I denne ret modsvares fedmen fra fisken af salturt, og surhed/syre fra citron og sennep. Sød smag fra farin og lidt bitterhed fra mandlerne og man har alle 5 grundsmage i een ret. Utroligt velsmagende kombination – prøv den bare ! Det fortryder du ikke. Men først skal du skaffe dig en laksefisk – det kunne f.eks. være en selvskudt havørred som den i opskriften herunder , eller en hvilkensomhelst ørredart du måtte fange,  men måske svigter fiskelykken og…

  • Opskrifter

    Tørrede Hybenroser

    Gem sommeren i glas eller bøtter og lav en let og enkel pynt til kager, brug dem på is eller på din morgenyougurt. En mørk vinterweekendmorgen kan det være ret hyggeligt, at tænke tilbage på sommeren, imens man knaser løs i müsli og hybenblade der smager af sommer, strand og sukker. Ingredienser: Mange hybenroser Flormelis Stor Plasticpose   Fremgangsmåde: Put et par spiseskeer flormelis i posen sammen med 6-8 håndfulde hybenroser. Pust forsigtigt posen op og luk den så den nu er en “ballon” der  indeholder roser, flormelis og luft. Rystposen så der kommer et fint lag flormelis på rosenbladende. Fordel bladene i eet lag på en bradepande og bag…