Tørring af vilde urter

  Guide til at tørre og gemme de ting du sanker. Sæsonerne for de forskellige vilde urter, bær og svampe er ikke nødvendigvis særlig lang.  At tørre emnerne så de kan gemmes, giver mulighed for at opbygge et forråd og forlænge sæsonerne. Især urter og svampe er velegnede til den Læs mere…

Fiskeri Fra Kysten

600.000 danskere er regelmæssigt ude med fiskestangen, men der plads til  mange flere ude langs vores kyststrækninger –  her er de grundlæggende metoder, hvis man er lidt på bar bund. Grej til KystfiskeriDer kan nørdes i det uendelige med grej, men all-round fiske-sættet,  hvis man vil fange fisk fra kyst Læs mere…

Undervandsjagt

Undervandsjagt er en offensiv og ret effektiv måde at fiske på, hvor man svømmer rundt i havet og fanger fisk med håndspyd eller harpun. Det er en meget selektiv og bæredygtig måde at fiske på. Du kan ikke genudsætte din fisk, men du kan allerede når du ser den under Læs mere…

Outdoor Cooking Ved Vandet

Naturoplevelsen man får,  når man samler skaldyr, sanker urter, fisker eller undervandsjager kan forlænges og udvides hvis man tilbereder de vilde råvarer man høster derude. Hvis man medbringer  nogle få råvarer, lidt grej og planlægger lidt på forhånd,  kan man hente mange gode oplevelser,  med at sanke, fange  og tilberede Læs mere…

At Sanke

  “At sanke” er et gammelt begreb, der faktisk betyder “at samle”. Når man sanker,  samler man mad ude i naturen såsom: bær, urter og svampe. I gamle dage  kunne de fattigste få tilladelse til at sanke rester på bondens mark, når der var høstet og man kan idag ex. vis sanke Læs mere…

Sankning i havet

  Råvarer som muslinger, snegle, østers og tang,  kan på nogle lokaliteter samles fra land, ved lavvande.  Men ofte er det en kæmpe fordel, at kunne bevæges sig lidt ud i vandet.   Generelt kan tang høstes hele året men er lækrest og sprødest i forår og forsommer. Muslinger, Snegle Læs mere…