Bog

 Strandhøstbogen Marts 2024

 

Bogen kan bestilles hos Muusmann Forlag  https://muusmann-forlag.dk/strandhoest/
Du kan også bestille den direkte hos mig på præcis samme vilkår – og evt. få den signeret.
Send en mail til kontakt@strandhoest.dk  – så finder vi ud af det praktiske 🙂

 

Bogen guider dig til at samle, fange og tilberede det store udvalg af strandurter, fisk, tang, skaldyr og bær, der findes langs de danske kyster.

Strandhøst henvender sig til læsere, der er interesserede i mad, natur, bæredygtighed, naturlige råvarer og afstressning i naturen. Det er en oplagt bog til sommerhusejeren og den gastronomisk interesserede, der vil udforske naturens vilde råvarer og opleve de unikke smage, man ellers forbinder med Michelin-restauranterne og det nye nordiske køkken.

Som læser får du konkret viden om 27 forskellige velsmagende strandurter, fisk, østers, tang, krabber og muslinger. Her er alt, hvad der er værd at vide om råvarernes leve- eller voksesteder, kendetegn, fangstmetoder, sæson og hvordan man anvender alt det vilde i køkkenet. Råvareafsnittene er opdelt i de fire årstider.

Formålet med bogen er at hjælpe og inspirere dig til at komme mere ud i naturen og bruge den aktivt. Havet og kysten er populære udflugts og feriemål allerede, og bogen tilføjer nye dimensioner og muligheder til livet i kystlandet.

“Strandhøst” kombinerer sankning af urter, undervandsjagt, lystfiskeri, østerjagt og madlavning i et samlet værk.

Om forfatteren

Svend Hamann har beskæftiget sig professionelt med friluftsliv, naturterapi og vild mad igennem
mange år. Han er en aktiv outdoornørd, der dyrker lystfiskeri, ror havkajak, samler urter, laver mad over bål og undervandsjager med harpun.

Svend har 35 års erfaring med outdooraktiviteter ved havet og har med årene specialiseret sig i naturens gastronomi og de vildtlevende råvarer.

Han driver virksomheden Strandhøst, der laver sanketure, mad over bål-arrangementer, østers-ture, firmaevents og andre aktiviteter med fokus på naturoplevelser, vild mad og ro i sindet.