Blåmuslinger kender mange som en lækker lidt “classy” spise fra restauranter og fiskehandlere, med det er en råvare, der reltivt let, kan samles kvit og frit fra havet. Se evt her : Sankning i Havet

Blåmuslinger kan findes utroligt mange steder, men chancen er størst dér, hvor der er sten ud i havet: Høfder, bølgebrydere, moler og pæle giver mulighed for muslingerne
til at hæfte sig fast – og netop dét er en livsbetingelse for blåmuslingen,  at den finder noget at sætte sig fast på.  Fjorde har ofte også en stor pupulation da vandet her trækker ud og ind, hvilket bringer føde til den stationære musling.
Blåmuslingen kan danne banker og tåler at blive tørlagt ved ebbe og lever derfor helt ind i tidevandszonen.

 

OBS : Blåmuslingen lever som filtrator. Det vil sigte, at den filtrerer vandet for alger og plankton, som den lever af. Det betyder også, at alt, der er i vandet, risikerer at ende i blåmuslingen.
Derfor skal man være opmærksom på algeopblomstringer, kloakudløb og andre forureningskilder i nærheden af det sted, man indsamler blåmuslinger.

Af samme årsag samler jeg ikke blåmuslinger om sommeren. En tommelfingerreglen for indsamling af muslinger er, at perioden 16. oktober til 15. april er den sikreste periode.
Her er vandet normalt så koldt, at der ikke sker opblomstring af giftige alger.
Vil man være på den sikre side kan man kontrollere, om der er giftige alger i vandet.
Det gøres via fødevarestyrelsens hjemmeside, hvor de forskellige opdrætsområder tjekkes med jævne mellemrum.
Men man kommer langt med sund fornuft.

Her kan du se fødevarestrelsens råd til private på deres hjemmeside. Fødevarestyrelsen

 

Hvor mange af de urter og smådyr man kommer i nærheden af supplerer, eller krydrer ens måltid har man med muslinger mulighed for at samle sig et reelt måltid, det er med andre ord umagen værd at gå på muslingejagt. Go tur.

Kategorier: skaldyr

0 Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *